Skydda dig mot inbrott

Har du ett hemlarm installerat?

Att det sker inbrott är ju ingen nyhet. Men tyvärr ser vi en ökad trend där städer och byar i anslutning till motorvägen kraftigt ökar. En trend som inte är rolig på något sätt för den drabbade. Tråkigt nog är många villaägare fortfarande inte skyddade emot inbrott. Det händer allt för sällan att vi får samtal att vi "borde" ju skaffat hemlarm för länge sedan. Där står man nu med förlusten av gamla minnen och smycken som aldrig kan ersättas.

Skydda dig mot inbrott

Förutom att installera ett hemlarm kan man man göra det svårare för tjuven genom många enkla knep. Grannsamverkan är ett av dom knepen som vi tycker är av dom allra bästa. Låt inte vem som helst passera obemärkt genom ert bostadsområde. Man kan kan bara markera att man sätt personen och eventuellt anteckna regnr på fordonet som inte borde vara där. För oftast är det faktiskt så att tjuvarna kollar av området och dess potentiella flyktvägar och ifall du har ett hemlarm.

Några av våra bästa tips om hur du skyddar dig

- Installera ett trådlöst eller trådbundet hemlarm
- Se över dina lås och använd fönsterlås.
- Dra för eventuella gardiner så inbrottstjuven ej ser in
- Lås fast eventuella stegar som kan vara till hjälp för tjuven.
- Täck dig för om vad du skriver på sociala medier. Skydda ditt innehåll så att inte vem som helst kan läsa att ni ska på semester mm.
- Använd automatisk belysning som tänds vid olika tidsintervaller Tyroz X50 har just denna funktionen kopplat till smart pluggen.
- Fråga din granne om han/hon kan tömma eventuell post medans ni är bortresta.
- Lägg inte ut er adress i samband med en annons på exempelvis blocket. Och var uppmärksam på vem som ringer. Har du lagt ut ett dyrt föremål som en guldklocka är det enkelt för en eventuell tjuv och komma om du säger att du inte är hemma just nu. Ge därför inte ut er adress under samtalets gång utan be om att få återkomma när du är hemkommen.

Vilka är generellt dom svagaste punkterna?

  • Baksidan av villan är den svagaste punkten. Se därför till att säkra upp med eventuella lampor som tänds vid rörelse.
  • Källaren är med en svag punkt där tjuven oftast kan stå och jobba utan att bli påkommen. Glöm därför aldrig bort att larma dörren med magnet eller vibrations sensor.
  • Många tjuvar testar gärna ovanvåningen då det oftast är helt olarmat. Missa därför inte att säkra upp med minst en rörelsedetektor.

Tyroz X50 - ett smart hemlarm med app