Kundvagn
0 artiklar
 • Din kundvagn är tom.
 • Fri frakt över 3 000,00:-
Välj avdelning
 1. Hem
 2. Larmtillbehör
 3. Trådbundna Larmtillbehör
 4. Rörelsedetektorer
 5. PIR DETECTOR HX-40RAM

PIR DETECTOR HX-40RAM

Artikelnr: LH6337716
Varumärke: Optex
(0 recensioner) Recensera
  Finns i lager
HX-40RAM är en specialdesignad batteridriven utomhusdetektor från OPTEX som är förberedd för trådlös installation utomhus med radiosändare från valfri tillverkare. Detektorn kan monteras som...
3 895,00:-
Fraktkostnad FRI FRAKT!
Snabb leverans
30 dagars öppet köp

HX-40RAM är en specialdesignad batteridriven utomhusdetektor från OPTEX som är förberedd för trådlös installation utomhus med radiosändare från valfri tillverkare. Detektorn kan monteras som trådlös till alla centralapparater oavsett fabrikat! Radiosändaren och batteri placeras inuti utrymmet i detektorns monteringsfäste.

IR-detektor med maskeringsskydd och avancerad teknik för pålitlig detektering utomhus. HX-40RAM är, med sin låga strömförbrukning och genomtänkta konstruktion för universalsändare, specifikt riktad mot trådlösa installationer med höga krav på säker detektering utomhus. HX-40RAM´s unika design, med en 20° vertikal lutning från monteringsytan och medföljande skyddskåpa, gör detektorns lins väl skyddad från direkt solljus och slitage från väder och vind. Linsen är tydligt uppmärkt med nio vertikala zoner vilket gör det mycket enkelt att maskera ett visst område från detekteringszonen.

Det unika pyroelementet i HX-40RAM ger 94 täta detekteringszoner för att i hög grad kunna undvika falsklarm orsakade av snabba temperaturväxlingar och andra miljöförändringar. Med en OCH logik krävs detektering i både det övre och undre pyroelementet vilket effektivt utesluter falsklarm orsakade av t.ex. små djur. Avancerad temperaturkompensering säkerställer hög detekteringssäkerhet även när den omgivande temperaturen ligger mycket nära kroppstemperatur.
Med hjälp av en ljusindikator kan HX-40RAM justera känsligheten ytterligare vid skymning och under natten, detta är särskilt önskvärt under sommarhalvåret då luft- och marktemperatur snabbt kan variera.

Den digitala signalprocessorn utesluter effektivt rörelse från svajande vegetation i detekteringsområdet. Maskeringsskyddet justeras automatiskt efter rådande förhållande för att säkerställa högsta möjliga funktion.
För att reducera risken för falsklarm orsakat av synligt ljus och RFI används tekniken "DCS" (Double Conductive Shielding). DCS innebär att IR sensorn är inkapslad i ett konduktivt filter som effektivt filtrerar bort RFI och vitljusstörningar (upp till 100 000 Lux).

 • Detektorns räckvidd upp till 12m (85°)
 • Drivs på 3xCR123A batteri (medföljer ej)
 • Unik kapsling med plats för universalsändare från ledande tillverkare (DSC, Risco, Satel)
 • Ställbart bevakningsområde på 4, 5.5, 9 eller 12m
 • Växlande larmrelä NC/NO
 • Ingång för extern larmgivare (NC kontakt) för utökad OCH logik
 • Kapslingsklass IP55
 • Patentskyddad teknik DCS
 • Avancerad temperaturkompensering
 • Väggfäste och skyddskåpa medföljer
För mer information, uppsök tillverkarens hemsida.
Produkten lades till i vårt sortiment 11-06-2018.
Namn PIR DETECTOR HX-40RAM
Tillverkare OPTEX
Installationsmiljö Inomhus, Utomhus
IP-klass IP54
Sabotageskyddad Ja
Höjd (mm) 205mm
Bredd (mm) 99mm
Djup (mm) 266mm
Material Vit ABS
Logga in för att skriva en recension.

Ställ en fråga

Vi rekommenderar även